گزارش کاملی   از حضورگروه امنیتی آشیانه در شهر دارالعلم یزد


یزدفردا -منتظری:«همايش استانی امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای» روز یکشنبه دوم تیرماه سال جاری در استانداری یزد برگزار شد که خبرها و گزارش های مفصلی از این همایش در بخش های خبری رسانه ملی صداو سیما، خبرگزاریها و روزنامه های کشوری و محلی منتشرشد.
همزمان با برگزاری این همایش گروه امنیتی آشیانه در قالب هیات سه نفره، به دعوت رسمی دبیرخانه همایش به عنوان سخنران همایش حضور یافت .
علاوه بر شرکت در همایش، گروه آشیانه برنامه های متعددی در شهر دارالعلم یزد داشت که این برنامه ها در قالب برنامه های عمومی( با دعوت عمومی) و برنامه اختصاصی(به صورت خصوصی) در روزها اقامتشان پیش بینی و اجرا گردید .

برنامه گروه امنیتی آشیانه در دارالعلم یزد
برنامه های گروه امنیتی آشیانه، با برنامه ریزی و مدیریت شرکت آفتاب جاوید پارس ( مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری استان یزد)، نماینده رسمی "شرکت فناوری ارتباطات و اطلاعات آشیانه" تنظیم و اجرا گردید.
طبق پیش بینی های صورت گرفته در مجموع، این گروه روزهای یکشنبه و دوشنبه، دوم و سوم تیرماه میهمان فعالان فناوری اطلاعات در شهر تاریخی یزد بودند.
برنامه خصوصی این گروه، با برخی از کارشناسان و علاقمندان صورت گرفت و برنامه های عمومی گروه آشیانه به تفصیل در ذیل ذکر می گردد که در خبرهای مختلف به اطلاع عزیزان رسانده شده است:

نشست خبری با برخی از نمایندگان رسانه های نوشتاری یزد و بازدید از پارک علم و فناوری از برنامه های دیگر این گروه بود.

«همايش استانی امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای» زمان: یکشنبه دوم تیرماه 1387 ساعت 8 صبح تا 13 بعد از ظهر مکان: سالن منتظرالقائم استانداری یزد

«نشست فعالان فناوری اطلاعات استان یزد » زمان: یکشنبه دوم تیرماه 1387 ساعت 17 عصر مکان: سالن مرکز اقبال پارک علم و فناوری یزد برگزار کننده: سازمان نظام صنفی رایانه ای یزد، پارک علم و فناوری استان یزد

«نشست مدیران مرکز آپای دانشگاه یزد» زمان : دو شنبه سوم تیرماه - ساعت 14 عصر مکان: سالن اجتماعات مرکز آپای دانشگاه یزد برگزار کننده: مرکز آپای دانشگاه یزد

«دومین گردهمایی جامعه کاربران لینوکس استان یزد» و جشن انتشار فایرفاکس 3 زمان: دوشنبه سوم تیرماه ساعت 17 عصر مکان: سالن اجتماعات مرکز بیوتکنولوژی پارك علم و فناوري استان یزد (محل قبلی جلسات) برگزار کننده: جامعه کاربران لینوکس استان یزد (یزد لاگ)

دومین گردهمایی جامعه کاربران لینوکس استان یزد» و جشن انتشار فایرفاکس 3 زمان: دوشنبه سوم تیرماه ساعت 17 عصر مکان: سالن اجتماعات مرکز بیوتکنولوژی پارك علم و فناوري استان یزد (محل قبلی جلسات) برگزار کننده: جامعه کاربران لینوکس استان یزد (یزد لاگ)


* «همايش استانی امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای»
«همايش استانی امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای» با حضور مدیران ادارات دولتی، کارشناسان و متخصصین فناوری اطلاعات استان در بخش دولتی و خصوصی، روز یکشنبه دوم تیرماه در سالن منتظرالقائم استانداری یزد برگزارشد.
هدف از برگزاری این همایش، گسترش و اشاعه فرهنگ و اصول رعایت امنیت اطلاعات و همچنین تاکید بر اهمیت مقوله امنیت اطلاعات در سطوح مختلف کاربران عنوان شده است.
«همايش استانی امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای» با حمايت دفتر فناوري اطلاعات استانداري و تحت نظارت سازمان نظام صنفي رايانه اي استان یزد و میزبانی شرکت یزدتکفا و همکاری شرکت آفتاب جاوید پارس( مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری استان یزد) برگزار شد.

افتتاحیه همایش:
«همایش امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای» راس ساعت 8 صبح روز یکشنبه در سالن شهيد منتظر قائم استانداري يزد با تلاوت قرآن مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
در ابتدا دبیر همایش در سخنانی کوتاه، در خصوص اهداف و برنامه های «همایش امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای » سخنانی را ایراد نمودند و به مسولین، رابطین فناوری اطلاعات ادارات دولتی استان و مدیران فناوری اطلاعات خوش آمد گویی گردند.
سخنرانی مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری یزد هم در صبحتهایی کوتاه در مورد اهمیت امنیت اطلاعات و جایگاه این دانش در سطح کشور و جهان سخنانی را بیان داشتند و مطابق با عرف به حاضرین خیرمقدم گفتند.

بازه اول: مدیریت امنیت اطلاعات
اولین مقاله همایش توسط مهندس عاقلی بیان شد عنوان مطلب ارایه شده توسط این متخصص یزدی در خصوص Isms ، تاریخچه، کارکرد و ضرورت اجرای مدیریت امنیت اطلاعات بود. وی در قالب سخنرانی و ارایه محتوای پاورپونت مطالب خود را ارایه نمود.

بازه دوم : آشنایی با امنیت اطلاعات
در بازه دوم، بهروز کمالیان عضو گروه امنیتی آشیانه، مقاله خودرا ارایه نمود، کمالیان در خصوص مبانی و تعاریف امنیت اطلاعات و هک سخنانی بیان داشت و بر مباحثی نظیر، تعاریف فنی هک و نفوذ، تاریخچه هک در ایران و جهان و همچنین وب سایتها و سرورهای مهم دولتی که در سالهای اخیر مورد نفوذ، نفوذگران اینترنتی قرار گرفته مباحثی را ارایه نمود.

میان برنامه معرفی محصول
دراین قسمت، توسط یک شرکت خصوصی، در مورد مباحث امنیت اطلاعات در سری لپ تاپها، حرفهای گفته شد، نماینده این شرکت، در خصوص امکانات سخت افزاری مورد استفاده برای ارتقا امنیت اطلاعات سخنانی را ایراد نمود.

استراحت و گپ و گفتگو
حدود ساعت 10 صبح، قسمت اول همایش با مراسم پذیرایی مختصر به پایان رسید، متخصصین و کارشناسان حاضر در این همایش فرصت کردند که با برخی از ارایه دهندگان مقاله به گفتگو بنشیند.

سخنرانی معاون استاندار
در بخشی از این نشست هم معاون پشتيباني و نيروي انساني استاندار يزد، \"مهندس محمد مهدي خراساني\" هم سخنرانی نمودند.
آقای فقیه خراسانی باتوجه به نزدیکی به سالروز تولد بانوی دوعالم حضرت فاطمه صدیقه(س) و روز مادر و زن در خصوص فضایل و سجایای این بانوی گرامی سخنانی را ارایه نمودند.
معاون استانداری یزد هم در ادامه در خصوص فناوری اطلاعات و جایگاه آن در کشور و استان یزد و حوزه امنیت داده ها صحبتهای مختصری را ایراد فرمودند.

بازه زمانی سوم :آشنایی با روش های هک کردن سایت های اینترنتی
بازه زمانی سوم هم توسط میهمانانی از گروه امنیتی آشیانه به صورت پنل و سخنرانی گروهی ارایه شد که شاید قسمت جالب و منحصر به فرد همایش محسوب می شود، به عبارتی در این بازه سخنرانان به تفکیک توضیحاتی در خصوص روشهای جدید نفوذ در سرورها و وب سایتها اینترنتی را برای شرکت کنندگان ارایه دادند.
جالب توجه اینکه در این همایش برای اولین بار، به صورت برخط و زنده با بهره گیری از روشهای جدید به یکی از سرورهای بین اللملی نفوذ شد تا کاربران به صورت عملی با نفوذ وب سایتها و سرورهای ‌آشنا شوند.
در این بازه، سعی شد تا شرکت کنندگان به صورت زنده، نفوذ و ایجاد تغییر در یک سرور یا وب سایت را مشاهده نمایند، گرچه به نظر می رسد، تا حدی ارایه این مطلب تخصصی و فنی محسوب می شود.
در قسمتی از این بازه هم یکی از سخنرانان، با تشریح کد، اسکریپت مربوطه، به صورت تخصصی و عمیق تر به مقوله روشهای مورد استفاده نفوذگران اشاره نمود.

بازه چهارم : ارائه راهکارهایی برای حفظ و بالا بردن امنیت
بازه چهارم به ارائه راهکارهایی برای حفظ و بالا بردن امنیت اطلاعات توسط مدیران فناوری اطلاعات اختصاص یافت، مدیران فناوری اطلاعات، پس از اینکه با روشهای مختلف و به روز نفوذ در سرورها به صورت زنده و برخط آشنا شدند، اینبار با راهکارهای حفظ امنیت آشنایی مختصری پیدا کردند. در این بازه سعی شد تا شرکت کنندگان با مبانی روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای به خصوص تهدیدات اینترنتی بیشتر آشنا شوند.

بازه پنجم: پرسش و پاسخ
در این قسمت که مورد استقبال کارشناسان حاضر در جلسه قرار گرفت، دوتن از میهمانان از گروه امنیتی آشیانه در پنل حاضر شدند و به سوالات کتبی حاضرین جوابگویی نمودند که این سوالات توسط مجری این بخش مطرح شد.
سوالات عمومی نظیر، چگونگی یادگیری دانش امنیت اطلاعات، رزومه کاری گروه آشیانه تا سوالات تخصصی در خصوص امنیت اطلاعات درپرسش و پاسخ مطرح شد که میهمانان به اختصار توضیحاتی ارایه نمودند.
در پایان هم تذکر داده شد که اگر علاقمندان یا کارشناسانی، صحبت یا گپی دارند در پایان جلسه یا جلسه عصر یعنی «نشست فعالان فناوری اطلاعات با گروه امنیتی آشیانه» مطرح کنند.

اختتامیه همایش:
حدود ساعت 12:45 ظهر بود که با توجه به اتمام زمان پیش بینی شده «همایش امنیت اطلاعات و روشهای مقابله با تهدیدات رایانه ای» به کار خود پایان داد.


*«نشست فعالان فناوری اطلاعات استان یزد با گروه امنیتی آشیانه »
یکشنبه دوم تیرماه 1387 ساعت 17 به دعوت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان یزد، گروه امنیتی آشیانه میهمان جمعی از فعالان فناوری اطلاعات استان یزد بودند.
نشست فعالان فناوری اطلاعات استان یزد با گروه امنیتی آشیانه با حضور مدیر دفتر فناوری اطلاعات استانداری، اعضای سازمان نظام صنفی رایانه ای استان، مدیران شرکتهای پارک علم و فناوری و مرکز رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات یزد در سالن اجتماعات اقبال پارک علم و فناوری استان یزد برگزار شد.
این نشست با هدف آشنایی مدیران شرکتها و فعالان فناوری اطلاعات استان یزد با مباحث امنیت اطلاعات و بحث و تبادل نظر پیرامون امنیت داده ها و به دعوت نظام صنفی رایانه ای برگزار شد.
در این جلسه مدیران در قالب گفتگو دوسویه پیرامون آخرين متدها و تكنولوژي‌هاي بين المللي و بومي در زمينه امنيت اطلاعات به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دوره های آموزشی تخصصی امنیت اطلاعات و ساختارهای مورد نیاز برای آموزش این مقوله از مباحث طرح شده در جلسه بود که میهمانان گروه آشیانه توضیحات مبسوطی ارایه دادند شرکت کنندگان نیز در قالب سوال یا ابهامات فنی با گروه امنیتی آشیانه به گفتگو نشستند.

* «نشست مدیران مرکز آپای دانشگاه یزد»
در روز دوشنبه سوم تیرماه - ساعت 14 ، گروه امنیتی آشیانه دیدار و گپ و گفتگوی مفصلی با مدیران و اعضای مرکز آپای یزد داشتند.
در این جلسه که در دانشگاه یزد برگزار شد، شرکت کنندگان در خصوص مباحث مطرح در مرکز آپای یزد به گفتگو نشستند.
پروژه بزرگ آپا ، \"پورتال آگاهي رساني، پشتيباني و امداد \" در زمينه اختلالات امنيتي فضاي رايانه‌اي يكي از طرحهاي مهم امنيت اطلاعات در كشور است كه بخشي از آن در يزد اجرا مي‌شود.
اين پروژه ملي با محوريت مركز تحقيقات مخابرات ايران با مشاركت دانشگاه يزد در حال اجراست و در اين طرح دانشگاه يزد در كنار ديگر دانشگاههاي مطرح كشور مانند صنعتي شريف ، اميركبير ، تربيت مدرس ، امام حسين (ع) و صنعتي اصفهان مشاركت دارد.

* «دومین گردهمایی جامعه کاربران لینوکس استان یزد» و جشن انتشار فایرفاکس 3
در روز دوشنبه سوم تیرماه - ساعت 17 ، دومین «گردهمایی جامعه کاربران لینوکس استان یزد» و جشن انتشار فایرفاکس 3 با حضور گروه امنیتی آشیانه و جمعی از کاربران و علاقمندان سیستم عامل لینوکس استان در محل سالن کنفرانس مرکز رشد بیوتکنولوژی پارک علم و فناوری استان یزد برگزار شد.
در این گردهمایی جشن انتشار فایر فاکس 3 برگزار شد و در خصوص قابلیت‌های جدید نسخه جدید این نرم افزار بحث و تبادل نظر شد.
در ادامه این نشست «توزیع بادگیر» نرم افزار لینوکس که توسط یکی از اعضای یزدلاگ توسعه یافته است، تشریح شد و در رابطه با برخی از قابلیت‌های فنی این توزیع توضیحاتی ارایه شد.
در این جلسه در خصوص امنیت اطلاعات در سیستم عامل متن باز لینوکس مباحثی مطرح شد و برخی از حاضرین به بحث و تبادل نظر در این حوزه پرداختند.


سخن آخر: آشنایی مختصر با گروه امنیتی آشیانه
گروه آشیانه یک گروه امنیت اطلاعات ایرانی دارای رتبه پنجم در بین گروههای هکری جهان است که در سالهای اخیر در وب سایتهای مشهور جهان از جمله وبسایت ناسا نفوذ نموده است.
این گروه در سال گذشته به نشانه اعتراض جامعه مسلمانان به عمل وحشیانه دولت اسرائیل در کشورهای لبنان و فلسطین، یکصد سایت اسرائیلی را هک و صفحه‌ای حاوی نماد ایران و آیه مبارک \" فان حزب ا.. هم الغالبون \" قرار دادند.
در پروژه ای دیگر نیز، حدود 500 سایت دانمارکی و اروپایی دیگر به نشانه اعتراض جامعه مسلمانان در برخورد با توهین به مقدسات اسلام و جلوگیری از تکرار چنین اعمالی توسط این گروه هک شد.
در آخرین اقدام این گروه در خرداد ماه سالجاری ، در اعتراض به بکارگیری نام مجعول خلیج عربی برای خلیج فارس، حدود یک صد وبسایت عربی که اکثرا سایت های مهم دولتی و سایت های دانشگاه ها و شرکت های عربی بودند هک و چهره تمامی این سایت ها به صفحه ای با نماد ایران و نماد خلیج فارس تغییر پیدا کرد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا